Na een lange zoektocht is het gelukt om de verouderde GAMMA-vestiging aan de Rozenstraat in Barneveld te verplaatsen en te vergroten. Sinds mei 2022 is de nieuwe GAMMA gevestigd in plan de Burcht aan de zuidkant van Barneveld. Qua afmeting en positionering is de nieuwbouw een antwoord op de naastgelegen Intratuin en vormt hiermee een geheel richting de provinciale weg, met een grote waterpartij aan de voorkant.

De nieuwe GAMMA heeft circa 3000 m² winkeloppervlak en vertegenwoordigt het nieuwste concept van de winkelketen. Daarnaast bestaat het gebouw uit een tweelaagse PDV-locatie van circa 2000 m² winkeloppervlak, waarin Kwantum is gehuisvest.

Tegen de achtergevel bevindt zich een 6 m hoog, begroeid hekwerk dat zorgt voor een ‘groene’ aansluiting op de nog te realiseren woonwijk de Lanen Oost. Het project is klimaatadaptief opgezet: naast de grote waterpartij aan de voorkant en waterbuffering onder een deel van de bestrating bevindt zich aan de achterkant een royale wadi, omzoomd met bomen. Twee warmtepompen/koelmachines zorgen voor warmte en koeling en garanderen zo een comfortabel binnenklimaat in de winkelruimten. In mei jl. is dit complex van ca. 5500 m² BVO, na een bouwtijd van krap 7 maanden, geheel volgens planning in gebruik genomen.

MD2A | GAMMA, Barneveld